Sign In

Mинистар Шеранић на Данима поља стрних жита

Објављено:

Министар науке и технологије Републике Српске Ален Шеранић присуствовао је данас традиционалној манифестацији Дани поља стрних жита, коју организује ЈУ Пољопривредни институт Републике Српске.

- Пољопривредни Институт Републике Српске у научном и стручном смислу пружа значајну подршку пољопривредним произвођачима у Републици Српској и цијелој БиХ. Министарство науке и технологије Републике Српске је у континуитету подржавало рад Института кроз суфинансирање пројеката из области развоја и прераде индустријског биља и опремање савремених лабораторија. Основни капитал Института су његови стручњаци и најмодернија лабораторија за утврђивање присуства генетички модификованих организама. Драго нам је да су резултати подршке Министарства науке и технологије Републике Српске увођење нове технологије за производњу и контролу квалитета хладно цијеђених уља као и технологије за производњу биогорива – рекао је Шеранић.

Он је изразио увјерење да ће Пољопривредни институт Републике Српске и у наредном периоду бити драгоцјена подршка пољопривредним произвођачима у Републици Српској.

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.