Sign In

Oдржани "Дани саобраћаја - Добој 2017"

Објављено:

​Манифестација „Дани саобраћаја" има посебан значај са становишта сталног подсјећања да се безбједност саобраћаја подиже на виши ниво, као и на неопходност поштовања саобраћајних прописа, с обзиром на то да се сваке године повећава број учесника у саобраћају, као и густина саобраћаја, број пређених километара. Прошле године се смањио број саобраћајних удеса са страдалим лицима у односу на претходну, иако је повећан број саобраћајних несрећа.

Ово је изјавио министар науке и технологије Јасмин Комић током манифестације „Дани саобраћаја – Добој 2017", која је одражана у петак.

Ова манифестација традиционално се организује четврту годину заредом, а њен циљ је унапређење безбједности саобраћаја.

Ове године студенти Саобраћајног факултета, заједно са министром комићем и министром саобраћаја и веза Неђом Трнинићем, обишли су Поштански саобраћајни центар у Добоју, АМД Добој, жељезничку станицу у Станарима, мост у Драгаловцима и Центар за управљање саобраћаја на ауто-путу у Јоховцу, а све у циљу да се студенти поближе и на терену  упознају са областима за коју се школују.

Трнинић је навео да је Добој изабран за мјесто одржавања "Дана саобраћаја Републике Српске", да би му се вратила стара слава и сјај саобраћајног чворишта, коју је имао у бившој Југославији, а чему погодују изградња ауто-пута према Бањалуци те Зворнику, као и Коридор "Пет це".

У оквиру манифестације у Добоју представљања је симулација вожње под утицајем алкохола помоћу специјалних наочара, покретни технички преглед, мобилни уређај за испитивање амортизера, полигон за вожњу бицикла, а на Саобраћајном факултету уприличне су и презентације за студенте, које се тичи активности и пројеката Министарства науке и технологије и Министарства саобраћаја и веза Републике Српске.

Организатори „Дана саобраћаја" су добојски Саобраћајни факултет Универзитета Источно Сарајево, Министарство саобраћаја и веза Српске, Министарство науке и технологије, Министарство унутрашњих послова Српске, Ауто-мото савез Српске, Ауто-мото друштво Добој, Жељезнице Српске.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.