Sign In

Позив за достављање пројектних приједлога „Дигитална трансформација у здравству и заштити“

Објављено:

​У оквиру Програма ЕУ Хоризонт 2020 отворен je Позив за достављање пројектних приједлога „Дигитална трансформација у здравству и заштити".

Рок за достављање пројектних приједлога је 13. новембар 2019. године.

Циљ овог позива је да подржи управљање здрављем, истовремено јачајући учешће грађана и олакшавајући трансформацију услуга здравствене заштите у дигитализоване моделе његе, оријентисане на појединце и заједницу, омогућавајући тако бољи приступ здравственој заштити и одрживост система здравства и здравствене заштите. Сигурни и интероперабилни подаци, заједно са најсавременијим технологијама као што су вјештачка интелигенција и аналитика великих података, кључни су основ за дигиталну трансформацију здравства и његе.

Предметни позив подржи приоритете Европске комисије „Ново подстицање радних мјеста, раста и инвестирања" и „Повезано дигитално јединствено тржиште", као и иницијативу Европски облак и Европску иницијативу за слободан проток података. Све ово допринијеће повећању потенцијала дигиталне економије у секторима здравства и заштите који имају за циљ одрживи развој у корист друштва, животне средине и грађана.

Предметни позив подржава двије теме:

  • Убрзавање употребе рачунарских симулација за тестирање лијекова и медицинских средстава (око 4 000 000 евра);
  • Искориштавање пуног потенцијала истраживања у силиконској медицини за персонализовану дијагностику и терапију у окружењима заснованим на облаку/ (око 3 000 000 евра).

У овом позиву могу учествовати мала и средња предузећа, академска заједница и организације јавног сектора.

Детаљне информације о Позиву доступне су на сљедећој интернет страници: https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/opportunities/topic-details/sc1-bhc-17-2020;freeTextSearchKeyword=;typeCodes=1;statusCodes=31094501,31094502;programCode=H2020;programDivisionCode=null;focusAreaCode=null;crossCuttingPriorityCode=null;callCode=H2020-SC1-BHC-2018-2020;sortQuery=openingDate;orderBy=asc;onlyTenders=false;topicListKey=callTopicSearchTableState.

Апликанти из Републике Српске требају да на и-мејл fondovieu@meoi.vladars.net потврде пријаву приједлога пројекта у оквиру овог позива.

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.