Sign In

Шеранић на Данима собраћаја: Наука у свим политикама

Објављено:

Министар науке и технологије Републике Српске Ален Шеранић присуствовао је у понедјељак 11.06.2018. године манифестацији „Дани саобраћаја" у Добоју, на почетку које је предсједник Републике Српске Милорад Додик отворио Техничко-лабораторијски центар добојског Саобраћајног факултета у Добоју, вриједaн седам милиона марака.

- Концепт ресорног министарства је наука у свим политикама, а улагања у путну инфраструктуру и безбједност у саобраћају представља добробит за све. Влада Републике Српске улаже у развој знања као важан ресурс Српске – рекао је Шеранић.

Према његовим ријечима, манифестацијом Дани саобраћаја Републике Српске настоји се указати на важност промоције, праћења, анализе и развоја саобраћаја.

- Уз примјену науке, истраживања и иновативности подстичемо продубљивање знања и развоја нових технологија. Морамо омогућити, прије свега, научноистраживачким радницима и организацијама да што квалитетније раде, јер човјек и знање представљају наш највећи ресурс и у том смислу и Влада Републике Српске је опредијељена да то и даље подржава и развијa– нагласио је Шеранић.

Декан Саобраћајног факултета у Добоју Зоран Ћургуз је рекао да је циљ Дана саобраћаја унапређење безбједности учесника у саобраћају, нарочито за возаче.

Како би најмлађи научили правила понашања приликом вожње бицикла у добојском градком парку постављен је покретни полигон за обуку дјеце и такозвана коса раван, која симулира ударац приликом саобраћајног удеса и истиче значај појаса у таквим случајевима.

У оквиру Дана саобраћаја у понедјељак је уприличена и промоција 126 нових дипломираних инжењера, 10 мастера саобраћаја и једног магистра Саобраћајног факултета у Добоју.

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.