Sign In

Позив за достављање пројектних приједлога „Изградња будућности са смањеном емисијом угљеника те будућности која је отпорна на климатске промјене: Батерије нове генерације“

Објављено:

У оквиру Програма ЕУ Хоризонт 2020 отворен je Позив за достављање пројектних приједлога „Изградња будућности са смањеном емисијом угљеника те будућности која је отпорна на климатске промјене: Батерије нове генерације".

Рок за подношење пројектних приједлога је 16. јануар 2020. године до 17:00 часова.

Електричне батерије се тренутно виде као важан технолошки покретач који омогућава транзицију ка декарбонизованом друштву, интегрисањем обновљивих и чистих извора енергије (као што је енергија вјетра и фото-напонских система) у електроенергетску мрежу, а посебно електрификацијом транспорта.

Програм Хоризонт 2020 покреће велику истраживачку иницијативу о технологијама будућих батерија која ће обезбиједити европску базу знања у дугорочном истраживању батерија. Нови интердисциплинарни приступи оснажени дигиталним технологијама могу убрзати истраживање на сљедећим генерацијама паметних, сигурних и ефикасних батерија.

 Предметни позив подржава четири теме:

  • Нове методологије за аутономно откривање напредне батерије (буџет око 20 милиона евра);
  • Осјетљиве функционалности за паметне хемијске ћелије у батеријама (буџет око 10 милиона евра);
  • Функције самоисцјељења за дуготрајну хемију ћелија у батеријама (буџет око 10 милиона евра);
  • Координација и подршка истраживању о новим технологијама будућих батерија (буџет око 2 милиона евра).

У овом позиву могу учествовати мала и средња предузећа, академска заједница и организације јавног сектора.

Апликанти из Републике Српске требају да обавијесте Министарство за европске интеграције и међународну сарадњу (fondovieu@meoi.vladars.net) о подношењу пројектног приједлога.
Детаљне информације о Позиву доступне су на сљедећој интернет страници: https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/opportunities/topic-details/lc-bat-12-2020.

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.