Sign In

Фонд „Др Милан Јелић“ на Сајму стипендија и запошљавања

Објављено:

​Фонд „Др Милан Јелић" представио се на Сајму стипендија и запошљавања који је одржан у Студентском центру "Никола Тесла" у Бањалуци, а који је окупио око 15 излагача.

Сајам се одржава у оквиру манифестације "Дани студената Универзитета у Бањалуци".

Координатор Сајма Марија Пуљаревић истакла је да је ријеч о првом сајму који је организовао Студентски парламент, а на којем студенти могу добити више информација гдје могу конкурисати за посао или праксу. Ректор Универзитета у Бањалуци Милан Матаруга рекао је да је овај сајам изузетно важан за студенте јер могу добити више информација и о међународној мобилности студената, односно одласка на студије других универзитета.

Матаруга је оцијенио да је недовољна мобилност студената, те напоменуо да је Стратегијом развоја високог образовања Српске предвиђено да 10 одсто домаћих студената одлази на друге универзитете, а исто толико њих дође из иностранства.

Од настанка идеје о дођељивању престижних стипендија „Др Милан Јелић" (2007. године), студентима првог, другог и трећег циклуса студија из Републике Српске на домаћим и иностраним универзитетима из Фонда „Др Милан Јелић" додијељено је укупно 1.886 годишњих стипендија у износу већем од 9,2 милиона КМ.

Годишњи грант за додјелу стипендија студентима из Фонда „Др Милан Јелић" износи 750.000,00 КМ.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.