Sign In

Помоћник министра Миодраг Перановић на Шестом међународном форуму о сарадњи на Златибору

Објављено:

Помоћник министра за научнотехнолошки развој Миодраг Перановић учествује на Шестом међународном форуму о сарадњи који организује Развојна агенција Републике Српске и Развојна агенција Србије у оквиру Европске мреже предузетништва 7. и 8. октобра 2021. године у хотелу Палисад на Златибору.

Говорећи на панел дискусији „Подрша иновацијама у привреди - сарадња науке и привреде", Перановић је истакао значај пројекта Синергија који реализује Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске. Овај пројекат повезује научноистраживачке институције и привредну заједницу у циљу постизања напредних и привредно примјењивих резултата.

Поред тога, Синергија отвара могућност унапређења постојећих и развој нових иновативних производа, услуга и технологија са потенцијалом комерцијализације, увођење иновативних модела пословања те повећање домаће и међународне видљивости научноистраживаче заједнице.

Шести форум о сарадњи окупио је привреднике из земаља региона и Европске уније, представнике државних институција и привредних комора, развојних агенција и других организација које пружају подршку привреди.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.