Sign In

Министар Комић и градоначелник Радојичић у посјети ИЦБЛ-у

Објављено:

​Министар науке и технологије Јасмин Комић заједно са градоначелником Бање Луке Игором Радојичићем обишао је данас  двије стар-ап фирме „Aсиoсo" и „Дигивокс" које у оквиру Иновационог центра Бања Лука (ИЦБЛ) однедавно послу у новоуређеним просторијама у Улици Младена Стојановића 93, које је на коришћење ИЦБЛ-у уступио град Бања Лука.

Министар Комић је истакао да ИЦБЛ ради од 2008. године и да је до сада запримио 205 пословних идеја, да су подржана 83 тима, те основано 36 компанија у којима је заполсено око 260 радника.

- Можемо рећи да постоји пуна оправданост за постојање Иновационог центра, те његово даље ширење с обзиром на остварене резултате. Захваљујем се градоначелнику и Градској управи на сарадњи, јер су препознали могућност за развој предузетништва – рекао је Комић.

Градоначелник Радојичић је подсјетио да је љетос Скупштина града донијела одлуку да се три пословна простора у власништву града, величине око 350 квадратних метара међу којима је и поменути у Улици Младена Стојановића 93, додијеле Иновационом центру за потребе покретање бизниса.

- Град је опредијељен да подржи покретање нових послова, поготово нових технологија. Овдје су сада двије нове фирме са 17 запослених, који ће имати прилику да раде и да остваре добар приход. Уколико Иновационом центру буде требало још простора, Град ће бити на располагању за сарадњу – рекао је Радојичић.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.