Sign In

Министар Шеранић у Институту за генетичке ресурсе

Објављено:

​Министар науке и технологије Ален Шеранић посјетио је данас Институт за генетичке ресурсе Универзитета у Бањој Луци и упознао се са активностима овог института, као и резултатима досадашњег рада.

- Институт за генетичке ресурсе чува биљне јединке аутохтоних врста, како би биле сачуване за будуће популације. У том сегменту свога рада остварио је сјајне резултате. Институт је једина институција у региону која је своју сигурносну сјеменску колекцију депоновала у Глобални трезор сјемена у Свалбарду у Норвешкој. С обзиром на младе и школоване кадрове који овдје раде, вјерујем да ће Институт наставити успјешан рад – изјавио је Шеранић.

Он је обишао банку гена, лабораторију, расадник, пластеник и ботаничку башту Института за генетичке ресурсе који је иначе регистрован и као произвођач сјеменског и садног материјала.

Директор Института проф. др Гордана Ђурић упознала је министра Шеранића са условима у којима ради овај институт, његовој опремљености и плановима у будућем периоду, истичући значај учешћа у различитим међународним пројектима који су обезбиједили средства за уређење простора за рад, набавку опреме и друге сегменте рада.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.