Sign In

Министар Шеранић отворио ИНДЕЛ: Допринос интернационализацији науке у Српској

Објављено:

​Министар науке и технологије Републике Српске Ален Шеранић отворио је данас у Бањалуци Међународни симпозијум "Индустријска електроника - Индел 2018" и истакао да је скуп, који је окупио 70 домаћих и страних учесника, врло значајан за развој и интернационализацију науке у Српској.

- Овај симпозијум спада у прву категорију научних скупова у Српској и значајан је јер прати нашу визију, дефинисану кроз пет основних постулата - рекао је Шеранић.

Он је навео да међу те постулате спада и интернационализација науке Српске и да учешће страних стручњака на овом скупу омогућава размјену искустава и повезивање истраживачких тимова из Српске са колегама у свијету.

Шеранић је нагласио да су овакви скупови важни и са становишта иновативних рјешења која подразумијевају минимална улагања, а максималне резултате.

Декан Електротехничког факулета Универзитета у Бањалуци Бранко Блануша истакао је да на овом скупу присуствује 70 домаћих и страних учесника, а главне теме односе се на индустријску и енергетску електронику, обновљиве изворе енергије, енергетику и системе за управљање.

Бањалучки Електротехнички факултет организатор је 12. Међународног симпозијума "Индустријска електроника - Индел 2018", који се одржава сваке друге године.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.