Sign In

Институт за заштиту и екологију РС представио опрему вриједну 223.800 КМ

Објављено:

Помоћник министра за технологију Биљана Војводић присуствовала је данас представљању нове опреме вриједне 223.800 КМ у Институту за заштиту и екологију Републике Српске у Бањалуци.

Она је том приликом нагласила да се ради о веома вриједној и корисној опреми, чију је набавку суфинансирало Министарство науке и технологије износом од 32.000 КМ.

- Ријеч је о осам уређаја који ће служити за заштиту од пожара, заштиту животне средине и заштиту на раду – истакла је Војводић.

Директор Института за заштиту и екологију Српске Предраг Илић је рекао да је опрема акредитована код Института за акредитовање БиХ, тако да су резултати до којих долазе истраживачи ове установе и међународно признати.

- Ми смо прва лабораторија са овог простора која ради та испитивања. Што се тиче средстава, Институт је купио опрему у посљедњих годину дана уз суфинансирања Министарства, дио средства обезбиједила је ова установа, док је преостали дио опреме купљен новцем из кредита ИРБ-а, захваљујући подршци Владе Републике Српске - рекао је Илић.

 

 

 Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.