Sign In

Пројекат „ИТ оријентација“ за матуранте у Српској

Објављено:

Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске у сарадњи са Иновационим центром Бања Лука покренуло је пројекат „ИТ оријентација" чији је циљ промоција информационо-комуникационих вјештина те упознавање матураната Републике Српске са ИТ струком и предностима које ова професија пружа.

У оквиру пројекта, снимљена је емисија истоименог назива („ИТ оријентација"), у којој министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић, професор са Електротехничког факултета Универзитета у Бањој Луци Зоран Ђурић, те директори водећих ИТ компанија из БиХ (Мајкрософт, Оракл, Проинтер, Ланако) говоре о предностима стицања, владања и унапређења информатичких и рачунарских вјештина.

Емисија ће матурантима бити приказана ове седмице, а припремљене су и брошуре, намијењене будућим бруцошима и њиховим родитељима у којима се, између осталог налази и извјештај републичког Завода за запошљавање о суфицитарним и дефицитарним занимањима у Српској.

„ИТ оријентација" је пројекат који се реализује у оквиру програма „ИТ преквалификација", који је намијењен високообразованим незапосленим лицима у Републици Српској. Конкурс за пријаву на „ИТ преквалификацију" отворен је до 8. маја, а сви заинтересовани могу се пријавити онлајн на адресу www.icbl.ba

Циљ ове шестомјесечне обуке је оспособљавање високо образованих  младих људи за рад у високо профитабилној индустрији, што ће допринијети смањењу стопе незапослениости младих и развоју ИКТ сектора у Републици Српској.

Поред Министарства и Иновационог центра Бања Лука у пројекту учествују и републички Завод за запошљавање, те ЈУ Студентски центар „Никола Тесла" у Бањој Луци. Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.