Sign In

Министар Шеранић у Кини: Разговор о сарадњи универзитета из Српске са Тјенђином

Објављено:

Министар науке и технологије Ален Шеранић, који са делегацијом Републике Српске борави у Народној Републици Кини, разговарао је са представницима Универзитета у Тјенђину о развоју научноистраживачке инфраструктуре и могућим билатералним истраживачким пројектима.

-  Имали смо прилику да се упознамо са функционисањем специјалних економских зона као и специјалних научних паркова који представљају саставни дио ове цјелине. Значај посјете Народној Републици Кини огледа се и у могућности успостављања сарадње са Универзитетом у Тјенђину. Са ректором овог универзитета проф. др Лиу Син разговарали смо о три веома важне ствари за Републику Српску. Прва од њих се односи на унапређење научне инфраструктуре у Републици Српској, друга на могућност успостављања билатералне сарадње по питању реализације истраживачких пројеката између Универзитета у Тјенђину и Универзитета у Бањој Луци и Универзитета у Источном Сарајеву, а трећа се односи на начине финансирања научноистраживачких пројеката за потребе привреде – изјавио је Шеранић.

Делегација из Републике Српске ректору Универзитета у Тјенђину протекле седмице уручила је Плакету светог Стефана као знак захвалности предсједника Републике Српске Милорада Додика због доприноса који је дала за отварање Конфуцијевог института у Бањалуци у јануару ове године.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.