Sign In

КОМИЋ: Примјена наночестица злата - примјер комерцијализације знања

Објављено:

Министар науке и технологије Републике Српске Јасмин Комић рекао је данас да је примјена наночестица злата у медицини и многобројним гранама индустрије прави примјер комерцијализације знања, нарочито у области иновативности.

Поздрављајући учеснике радионице "Синтеза и примјена наночестица злата у стоматологији, медицини и индустријском сектору - трансфер научних сазнања из лабораторије у практичну примјену", коју је подржало Министарство науке и технологије, Комићје  истакао да је комерцијализација знања основа да се повећа конкурентност привредних субјеката на тржишту.

- Овим активностима ћемо показати потенцијале наше истраживачке заједнице, односно наших истраживача, који могу да учествују и у великим пројектима. Радионица је једна од активности у оквиру великог међународног "Еурека" пројекта, чија је суштина повезивање индустрије и научног сектора с циљем добијања комерцијално исплативог производа. Ово је прави примјер комерцијализације знања, те је у овај пројекат, уз универзитете Бањалука и Источно Сарајево, укључен и привредни сектор - рекао је Комић.

 

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.