Sign In

Министар Комић у Лондону

Објављено:

Министар науке и технологије Јасмин Комић борави ове седмице у службеној посјети Лондону, у оквиру које се састао са представницима издавачке куће Taylor & Francis, са којим је разговарао о моделима сарадње у циљу унапређења научноистраживачког рада у Републици Српској и бољој видљивости истраживача са ових простора.

Taylor & Francis је међународна научна издавачка кућа из Велике Британије, која од 2010. године издаје око 1800 нових књига и више од 1000 научних часописа годишње.

У оквиру службене посјете Лондону, министар Комић је разговарао са представницима Универзитета у Источном Лондону. Главна тачка дневног реда је било даље јачање сарадње између Министарства науке и технологије Републике Српске и поменутог универзитета, на обострану корист.

Министар Комић jе такође на Универзитету у Источном Лондону одржао презентацију на тему „Истраживање и развој у малим земљама у развоју у условима глобализације". Посјету Лондону министар Комић је искористио и да се састане са  садашњим и бившим стипендистима Фонда "Др Милан Јелић" Миодрагом Видаковићем и Миланом Врућинићем.

Видаковић је тренутно на докторским студијама на City University у Лондону, а Милан Врућинић је одбранио докторску дисертацију из физике на Кембриџ Универзитету и тренутно ради у Accenture у Лондону.

 

 

 

 

 Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.