Sign In

Министар Рајчевић отворио међународну конференцију о кардиоваскуларним истраживањима

Објављено:

Mинистар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић отворио је синић у Бањој Луци међународну конференцију из области кардиоваскуларних истраживања на којој ће током три дана бити представљено 155 научних радова.

Истичући значај ове међународне научне конференције за Републику Српску која доприноси укупном научноистраживачком раду, министар Рајчевић је нагласио да ће министарство на чијем је челу наставити да подржава овакве манифестације, јер оне доприносе већој видљивости домаће научноистраживачке заједнице.

Организатор овогодишње конференције је Медицински факултет Универзитета у Бањој Луци у сарадњи са Интернационалном академијом за кардиоваскуларне болести. У њеном раду учествује знатан број истраживача из САД и Канаде, те представника удружења из 15 европских земаља.

Декан Медицинског факултета Универзитета у Бањој Луци Ранко Шкрбић је рекао да ће конференција бити прилика да млади истраживачи из Републике Српске у сарадњи са колегама из региона и Европе разговарају, размјењују искуства и да се договарају наредни пројекти.



Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.