Sign In

Министар Срђан Рајчевић на Четвртој конференцији Kине и 17 земаља централне и источне Европе у Београду

Објављено:

​Четврта конференција Kине и 17 земаља централне и источне Европе о сарадњи у области иновација, чији је домаћин Србија, почела је данас у Београду. Подијељена је на двије тематске јединице: министарску и бизнис конференцију.

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић истакао је данас да је Српска заинтересована за сва дешавања на пољу развоја модерних технологија и иновација, оцијенивши то као политички приоритет Владе.

Рајчевић, који у Београду учествује на Четвртој конференцији Kине и 17 земаља централне и источне Европе о сарадњи у области иновација, напоменуо је да ће на том скупу бити приказано шта Kина ради на пољу иновација и модерних технологија.

- Моје присуство данас намијењено је том циљу да видимо шта то Kина има да понуди за сарадњу и како се Република Српска уклапа у тај цјелокупни пројекат – рекао је Рајчевић.

Он је подсјетио да је Kина свјетска велесила у области иновација, техно предузетништва и примјене модерних технологија.

- Имаћемо могућност да видимо и 5G технологију у пракси, као и који су модалитети сарадње Kине и земаља централне и источне Европе - нагласио је Рајчевић.

Дводневна министарска конференција о иновацијама окупила је најрелевантније представнике иновационих екосистема из Kине и 17 земаља централне и источне Европе.

 Министри су разговарали о начинима за побољшање пословног окружења за сарадњу у области иновација, технологије и дигитализације. Током тематских панела, учесници конференције и представници влада, старт-уп компанија, пословних, образовних и истраживачких екосистема говорили су о најважнијим трендовима у области иновација и њиховој економској и друштвеној имплементацији, с посебним нагласком на њихов утицај на одрживи развој и социјално благостање.

На конференцији учествује и министар за науку и технологију Kине Ванг Џиганг, као и бројни званичници и представници привреде из централне и источне Европе.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.