Sign In

Начелник Одјељења за развој е-управе Денис Туркановић на панелу „Предност дигитализације друштва-наредни кораци“

Објављено:

​Начелник Одјељења за развој е-управе Денис Туркановић учествовао је данас на панелу „Предност дигитализације друштва - наредни кораци", у оквиру конференције „100 највећих у БиХ" у Сарајеву.

- Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске интензивно ради на дигитализацији услуга које се пружају привреди, органима управе и грађанима јер је дигитализација друштва незаобилазан и незаустављив процес - нагласио је Туркановић.

Он је подсјетио да је Министарство прошле седмице предложило Стратегију за развој електронске управе Српске, у којој су предвиђени правци развоја и дигитализације јавне управе.

 - Изради Стратегије претходила је анализа стања у Републици Српској, а предвиђено је више од 60 мјера путем којих намјеравамо радити на развоју електронских сервиса грађанима, привреди и другим органима управе. Дигитализовање услуга које се пружају грађанима и привредним друштвима координисаће Влада Републике Српске и новоформирано Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво - нагласио је Туркановић те додао да се у Републици Српској ради на пројекту који би родитељима новорођенчади омогућио да електронским путем прикупе све документе потребне да беба добије здравствену књижицу.

Учесници су се упознали са досадашњим резултатима у наведеној области, а присутни добили прилику да представе најбоље праксе и активности којима се доприноси економском развоју БиХ.

На конференцији је између осталог истакнуто да је кључно да  доносиоци одлука и власти у  Републици Српској и БиХ препознају потребу да се покрену процеси дигитализације у друштву.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.