Sign In

Расписани конкурси за додјелу стипендија из Фонда "Др Милан Јелић"

Објављено:

Mинистарство науке и технологије, Фонд „Др Милан Јелић" раписало је конкурс за додјелу стипендија студентима првог и конкурс за додјелу стипендија студентима  другог и трећег циклуса студија на универзитетима у Републици Српској, Босни и Херцеговини и високошколским установама у иностранству у академској  2018/2019. години.

- Студентима првог циклуса студија на универзитетима у Републици Српској, Босни и Херцеговини у академској 2018/2019. години додијелиће се укупно 75 стипендија и то: 16 стипендија студентима техничких наука, 14 стипендија студентима природних наука, 12 стипендија студентима медицинских и здравствених наука, 12 стипендија студентима пољопривредних наука, 10 стипендија студентима друштвених наука, шест стипендија студентима хуманистичких наука и пет стипендија студентима умјетности – рекла је вршилац дужности руководиоца Фонда „Др Милан Јелић" Јелена Станковић на конференцији за новинаре одржаној у Прес центру Владе Републике Српске.

Што се тиче конкурса за додјелу стипендија студентима другог и трећег циклуса, Станковићева је истакла да ће Министарство науке и технологије, Фонд „Др Милан Јелић" додијелити 12 стипендија студентима другог циклуса у износу од по пет хиљада КМ и седам стипендија студентима трећег циклуса студија у износу од по 10 хиљада марака.

Укупан фонд за додјелу стипеднија студентима сва три циклуса износи 750.000 КМ.

Станковиће је подсјетила да је од настанка идеје о додјељивању престижних стипендија „Др Милан Јелић" (2007. године), студентима првог, другог и трећег циклуса студија из Републике Српске на домаћим и иностраним универзитетима из Фонда „Др Милан Јелић" додијељено укупно 2.052 годишњe стипендијe у износу 9.995.500 КМ.

 

 

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.