Sign In

Помоћник министра за високо образовање Радмила Пејић учествовала на међународној научној конференцији „Култура и идентитети“

Објављено:

​Помоћник министра за високо образовање Радмила Пејић учествовала је на међународној  научној конференцији „Култура и идентитети" која се одржавала од 25.-27. октобра 2019. године на Мећавнику и у Андрићграду у организацији Српског социолошког друштва Републике Српске и Српског социолошког друштва Србије.

У свом обраћању Пејић је нагласила да је култура увијек имала централно мјесто у схватању и доживљавању личних, групних и колективних идентитета, а савремени друштвени процеси, као што је глобализација још више су актуелизовали питање идентитета.

- Различити погледи на ова питања као и суштински проблеми у проучавању идентитета могу дати плодотворну расправу, а критичке мисли учесника ове кoнфeрeнциjе дoприниjeти унапређењу друштвених и хуманистичких наука – истакла је Пејићева.

-Влада Републике Српске подржава међународне научне конференције које доприносе унапређењу науке. Министарстсво за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво, суфинансира програме међународне научноистраживачке сарадње,  пројекте за међународну размјену студената и академског особља, подстиче и награђује талентоване младе људе који се баве научноистраживачким радом.  Захвални смо свим учесницима конференције који су дали свој лични допринос и  припремили радове на ову тему. Вјерујем да ће академска заједница Републике Српске резултате ове конференције искористи на најбољи могући начин - рекла је помоћник министра за високо образовање.

На конференцији су уручена признања од стране Српског социолошког друштва Републике Српске и Српског социолошког друштва Србије министру за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђану Рајчевићу и помоћнику министра за високо образовање Радмили Пејић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.