Sign In

Министар Шеранић посјетио Медицински факултет у Бањој Луци

Објављено:

Министар науке и технологије Ален Шеранић данас је посјетио Медицински факултет Универзитета у Бањој Луци и том приликом упознао се са научноистраживачким потенцијалима Медицинског факултета.

Шеранић је са деканом Медицинског факултета Ранком Шкрбићем обишао просторије у којима ће бити смјештен Центар за биомедицинска истраживања.

Декан Шкрбић је истакао да је за потребе опремања Центра набављена опрема вриједна око 200.000 КМ, а дио опреме ће бити обезбијеђен у сарадњи са другим медицинским установама и кроз донације.

Министар Шеранић је истакао да за докторске студије покренуте прије три године на Медицинском факултету влада велико интересовање студената из Републике Српске и окружења. Он је нагласио значај промјена у области високог образовања, посебно кад је ријеч о научноистраживачком раду а све у циљу препознавања и хватања у корак са модерним европским и свјетским трендовима. Шеранић је рекао да је начин за остваривање ових циљева реализација идеје „пет И", која садржи правце у којима наука треба да се развија, а то су институционалност, интернационалност, интердисциплинарност, изврсност и иновативност.

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.