Sign In

Министар Шеранић посјетио Ректорат Универзитета у Источном Сарајеву

Објављено:

​Министар науке и технологије Ален Шеранић разговарао је данас са ректором Универзитета у Источном Сарајеву Стевом Пашалићем о сарадњи ове двије институције и заједничким активностима планираним у будућем периоду.

На састанку, који је одржан у Ректорату Универзитета у Источном Сарајеву, разговарано је о потреби интензивније сарадње Универзитета са привредом, нарочито о изналажењу начина да се ефикасније користи богата научноистраживачка инфраструктура коју посједује Универзитет.

На састанку је било ријечи и о усаглашавању правилника о  избору у наставничка и сарадничка звања, правилницима о категоризацији научних часописа и научних скупова. Једна од тема сусрета било је и успјешно учешће Универзитета у Источном Сарајеву у међународним пројектима, нарочито оним едукационог и развојног карактера, те о потреби интензивнијег укључивања у научноистраживачке пројекте.

Министар Шеранић истакао је да Министарство науке и технологије и Универзитет у Источном Сарајеву традиционално имају веома успјешну сарадњу, те изразио увјерење да ће сарадња бити још ефикаснија како између ове двије институције тако и у директној комуникацији са привредом.

Ректор Пашалић упознао је министра Шеранића са чињеницом да је Сенат Универзитета у априлу усвојио документ „Мапа пута за унaпређење и препознатљивост научноистраживачког рада 2018–2020", са акционим планом, који треба да допринесе подизању квалитета научноистраживачког рада, као и видљивости и препознатљивости Универзитета у Источном Сарајеву.

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.