Sign In

Ноћ истраживача у Требињу

Објављено:

У петак 29. септембра 2017. године Министарство науке и технологије организује у Требињу манифестацију посвећену популаризацији науке - Ноћ истраживача.

Програм почиње од 17 часова на Факултету за производњу и менаџмент, а посјетици овог догађаја, који је прије свега посвећен ученицима основних и средњих школа као и свим заљубљеницима у науку, моћи ће да погледају како ради 3D скенер, затим како изгледа мини хидроелектрана, занимљиве експерименте из физике те мини хидротурбину. Ту је и интересантан садржај из области роботике: мобилни робот на два точка „Balanduino", сервисни мобилни робот са ваздушним јастуком, теренски мобилни робот MNE-ROBECO са свечетири погонска точка и роботска рука.

Ни љубитељи научних квизова неће остати ускраћени за такмичење из познавања термина, појава и процеса из различитих научних области, а за најпаметније екипе припремљене су и симболичне награде.

У оквиру Ноћи истраживања у амфитеатру Факултета за производњу и менаџмент биће одржана и занимљива предавања из популарних научних тема, која такође почињу од 17 часова.

Поред Министарства науке и технологије и Факултета за производњу и менаџмент Требиње који су главни организатори овог догађаја, програмски садржај су обогатили Машински факултет из Подгорице (Универзитет у Црној Гори), Машински факултет Универзитета „Џемал Биједић" из Мостара те ученици требињске Гимназије „Јован Дучић".Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.