Sign In

Одржана Ноћ истраживача у Требињу

Објављено:

Министарство науке и технологије је, у сарадњи са организацијом Тидеа, организовало Ноћ истраживача на Факултету за производњу и менаџмент Требиње у петак 28. септембра, на којој су бројни посјетиоци имали прилику да се упознају са занимљивим иновацијама и технолошким достигнућима које су учесници излагали. За посјетиоце је организовн и квиз знања, гдје су најбољим такмичарима уручене пригодне награде.

Министар науке и технологије Ален Шеранић одржао је занимљиво предавање на тему „Требају нам научници, хоћеш ли то бити ти?", а након тога су проф. др Слободан Ђукановић и мр Никола Булатовић са Електротехничког факултета Подгорица Универзитета Црне Горе такође на интересантан начин презентовали Ардуино програмирање.

И ове године, активно учешће су узели бројни излагачи из многих организација, а то су прије свега студенти Факултета за производњу и менаџмент Требиње, студенти Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву, Полицијска управа града Требиња, Гимназија „Јован Дучић", Друштво физичара Источне Херцеговине, Музеј Херцеговине, те пријатељ пројекта Жика Драпић.

Прије отварања саме манифестрације, министар Ален Шеранић обишао је просторије Факултета за производњу и менаџмент Требиње, те одржао радни састанак са руководством Факултета, гдје су договорени неки будући пројекти, те заједничка сарадња, која ће допринијети већој видљивости и позиционирању Факултета, а самим тим и Универзитета у Источном Сарајеву.

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.