Sign In

Фонд „Др Милан Јелић“ и ИЦБЛ на сајму „Наука за привреду“

Објављено:

Фонд „Др Милан Јелић" и Иновациони центар Бања Лука представиће се данас и сутра на сајму под називом „Наука за привреду", који се одржава у Новом Саду.

Циљ овог сајма је да научна достигнућа буду што заступљенија и примијењена у привреди, али и да научне институције стекну увид у реалне потребе тржишта.

Сајам је прилика и да се покаже да наука може да буде носилац економског и државног развоја и просперитета једне државе.

Фонд „Др Милан Јелић" на сајму „Наука за привреду" представиће програме подршке најбољим студентима првог, другог и трећег циклуса из Републике Српске и резултате свога рада откако је основан овај фонд те појединости о томе каква су искуства стипендиста који заврше школовање и примијене знања у области за коју су се школовали.

Иновациони центар Бања Лука такође ће представити своје програме подршке свима који желе да покрену сопствени посао. Наиме, ИЦБЛ је основан 2010. године и представља први модерно опремљени комбиновани центар за подршку и развој предузетништва у Републици Српској који подржава развој предузећа која су способна да широком тржишту понуде комерцијална рјешења у виду производа, услуга, запошљавања и унапређења пословних процеса, заснованих на знању и примјени иновативних и напредних технологија.

 Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.