Sign In

Плакета Министарству науке и технологије за допринос развоју иноваторства

Објављено:

​Савез иноватора Републике Српске и Удружење иноватора града Бања Лука традиционално су обиљежили 10. јул, рођендан великог српског научника Николе Тесле и том приликом додијелили признања заслужним појединцима и организацијама.

Министарству науке и технологије Републику Српске додијељена је Плакета за посебан допринос развоју иноваторства и предузетништва у Републици Српској и то поводом обиљежавања јубилеја 20. Међународне изложбе идеја, иновација и стваралаштва „Иност младих 2018".

Медаље су уручене и успјешним иноваторима који су остварили запажене резултате и освојили медаље током учешћа на међунаордним изложбама и такмичењима.

Обиљежавање рођендана српског научника почела је полагањем цвијећа код бисте Николе Тесле, уз рецитовање стихова и музички дио програма, а томе је претходио парастос у Храму Христа Спаситеља.

Догађај је организован у сарадњи са Електрокрајином Бања Лука и Сaвeзом рaдиo-амaтeрa Рeпубликe Српскe и Рaдиo-клубом "Никoлa Teслa" E74БYЗ из Бaњa Лукe.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.