Sign In

Министар Комић на свечаности поводом реконструкције ПМФ-а

Објављено:

Министар науке и технологије Јасмин Комић присуствовао је данас свечаности поводом завршетка реконструкције зграде Природно-математичког факултета у Бањалуци, с циљем побољшања енергетске ефикасности, а вриједност овог пројекта је око милион КМ.

Влада Републике Српске је у енергетско опремање овог објекта уложила 600.000 КМ, а УНДП и Фонд за заштиту животне средине и енергетске ефикасности Српске 400.000 КМ.

Сви грађевински радови урађени су у складу са техничком документацијом, замијењен је кров, објекат је термички изолован, те замијењена столарија, расвјета и радијаторски вентили.

Декан бањалучког Природно-математичког факултета Горан Трбић рекао је да је реализацијом овог пројекта обезбијеђено 50 одсто уштеда у енергентима.

Свечаности на бањалучком Природно-математичком факултету, која је почела откривањем плоче на главном улазу, присуствовали су поред министра Комића и министарке за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренке Голић, и министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић, градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, директор Републичког фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Срђан Тодоровић, представници УНДП-а БиХ, професори и студенти факултета.

 Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.