Sign In

Помоћница министра за високо образовање доц. др Јелена Старчевић посјетила Шумарски факултет

Објављено:

Помоћница министра за високо образовање доц. др Јелена Старчевић посјетила  је Шумарски факултет Универзитета у Бањој Луци и том приликом са представницима ове институције разговарала о кратким програмима образовања које би Факултет могао да понуди заинтересованим кандидатима у различитим областима које су од интереса за привреду.

Са новоименованим деканом проф. др Маријаном Каповић Соломун, кандидатима за продекане: доц. др Драганом Чомићем, доц. др Браниславом Цвјетковићем и  секретаром факултета др Драженом Миљићем помоћница Старчевић је разговарала и о могућностима заједничких програма образовања са факултетима из иностранства (Joint studies).

Доц. др Јелена Старчевић је предочила могућности за образовање које Факултету пружа нови Закон о високом образовању те разјаснила све недоумице у вези са могућностима које Шумарски факултет има у погледу образовања кандидата, који желе да се усавршавају у специфичним, струковним областима.

Посјета помоћнице министра је увод у активности на значајнијем укључивању факултета у модерне европске токове образовања, прилагођене потражњи на тржишту рада. Представници Факултета су изразили очекивање да се, кроз низ састанака у наредном периоду, покрену и друга питања значајна за Шумарски факултет, као што је проширење броја области студија на трећем циклусу студија, тј. увођење нових модула, који би пратили савремене токове у свјетском и европском шумарству и преради дрвета.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.