Sign In

Потписан уговор о подстицају запошљавањa

Објављено:

​Министар науке и технологије проф. др Јасмин Комић потписао је данас, у име Владе Републике Српске, Уговор о додјели средстава за реализацију програма подршке запошљавању у области услуга које су предмет међународне трговине, са компанијом „NCR" Бања Лука, коју је заступао замјеник директора Владан Живановић.

Потписивању Уговора је присуствовала предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић и министар за економске односе и регионалну сарадњу Златан Клокић.

Ради се о уговору вриједном 2.000.000 КМ, захваљујући којем ће бити запошљено укупно 200 радника у Републици Српској, од чега 25 одсто са високом стручном спремом.

Запошљавање првих стотину радника и прва транша од милион марака предвиђена је до краја године, а наредне године друга транша новца и још 100 нових радних мјеста.

У наредних три године Влада Републике Српске ће, као резултат овог Уговора, имати више од три милиона марака на име пореза и доприноса за плате.

Ова инвестиција ће омогућити, поред осталог, укључивање Републике Српске у глобалне трендове, нове технологије и методе пословања, стварање нових радних мјеста и повећање конкурентности Републике Српске у односу на околину.

 Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.