Sign In

Објављена прелиминарна ранг-листа стипендиста Фонда „Др Милан Јелић“

Објављено:

Министарство науке и технологије Републике Српске, Фонд „Др Милан Јелић" објавило је данас прелиминарну ранг-листу студената који могу да рачунају на стипендију овог фонда.

Студентима првог циклуса студија на универзитетима у РС односно БиХ, према прелиминарној ранг-листи биће додијељено укупно 75 стипендија за академску 2017/2018. годину у мјесечном износу од 400 КМ за девет мјесеци студија, док ће за студенте на иностраним високошколским установама бити додијељено укупно 51 стипендија. Мјесечни износ стипендије студентима првог циклуса студија на високошколским установама у Македонији, Словенији, Србији, Хрватској или Црној Гори износи 500 КМ, односно 800 КМ за студенте који студирају на високошколским установама у иностранству.

Студентима другог циклуса студија на домаћим и иностраним универзитетима, од укупно 44 примљене пријаве биће додијељено осам годишњих стипендија у износу од по 5.000 КМ, док ће студентима трећег циклуса студија бити додијељено пет годишњих стипендија, од укупно 28 примљених пријава студената трећег циклуса студија у износу од по 10.000 КМ за текућу академску годину.

На конкурс Министарства науке и технологије Републике Српске, Фонда „Др Милан Јелић" за додјелу стипендија редовним студентима првог, другог и трећег циклуса студија пристигло је укупно 356 пријава, од чега је 335 пријавa задовољило услове конкурса.

Прелиминарну ранг-листу студената можете погледати овдје.

Више информација овдје.

Рок за улагање приговора стручној комисији на прелиминарну ранг-листу је  23. јануар 2018. године.

 Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.