Sign In

Пријем за др Мају Станисављевић, добитницу УНЕСКО награде

Објављено:

Министар науке и технологије проф. др Јасмин Комић примио је данас у свом кабинету др Мају Станисављевић, добитницу УНЕСКО награде за зелену хемију.

Пројекат др Станисављевић је један од седам одабраних у конуренцији од преко 180 пријава, а уручење награде је уприличено почетком мјесеца на Свјетском економском форуку у Санкт Петерсбургу.

Награда подразумијева фонд од 30.000 америчких долара намијењених за пост-докторско истраживање у току академске године 2017/2018. Фонд ће по плану бити употријебљен за набавку опреме и хемикалија, подршку излагању резултата на међународним конференцијама у Европи и двомјесечни боравак др Станисављевић на Источнофинском универзитету у лабораторији за хемију воде.

- Награда ми много значи, јер је то мотив и подстицај за мој даљи научни рад и усавршавање – рекла је Станисављевић.

Доц. др Сузана Готовац Атлагић, ментор др Станисављевић, је изјавила да ће се кроз награђени пројекат набавити значајна опрема и хемикалије за Природно-математички факултет у Бањој Луци.

- Поред тога, уписујемо се на листу међународних научника са успјешним публикацијама  - истакла је Готовац Атлагић.

Министар Комић је нагласио да награда истраживачу из Републике Српске доказује да имамо младе људе и научнике који потврђују да се исплати бавити науком.

- Посебно смо поносни јер је др Маја Станисављевић била и стипендиста Фонда „Др Милан Јелић" – рекао је Комић.

Др Станисављевић је запослена на Природно-математичком факултету Универзитета у Бањој Луци.

 Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.