Sign In

Завршена промоција Такмичења за НТИ у осам градова РС

Објављено:

Такмичење за Најбољу технолошку иновацију 2017 промовисано је у осам градова Републике Српске, а међу великим бројем  иноватора, студената и средњошколаца који су присуствовали промоцији неки су већ спремни да организују тим и пријаве се на такмичење.

Рок за пријаву је 20. април 2017. године, а наградни фонд за такмичење износи 38.000 КМ. Као и претходне године специјалне награде ће добити и најуспјешнији средњошколски тим и најуспјешнији студентски тим.

Циљ такмичења за најбољу технолошку иновацију је подстицање иновативности и предузетништва, подршка иноваторству, помоћ у покретању послова, промоција иновација, те подстицај њихове комерцијализације.

Такмичење се одвија у више кругова од којих је први круг елиминациони гдје се осим оригиналности велика пажња посвећује реалној могућности тржишне верификације.

Представници Министарства науке и технологије током протекле двије недјеље организовали су промоцију Такмичења за НТИ у Бањалуци, Добоју, Приједору, Градишци, Бијељини, Зворнику, Источном Сарајеву и Требињу.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.