Sign In

Одржана промоција Такмичења за НТИ у Бањој Луци

Објављено:

​У организацији Министарства науке и технологије данас је у Иновационом центру Бања Лука одржана промоција 12. по реду Такмичења за најбољу технолошку иновацију у Републици Српској.

Тимови се могу пријављивати од 15.03. до 20.04. путем сајта www.inovacija.org.

Као и прошле године, Министарство науке и технологије ће у осам градова Српске организовати промоцију Такмичења, а наградни фонд за такмичење износи 38.000 КМ. Специјалне награде ће добити и најуспјешнији средњошколски тим и најуспјешнији студентски тим.

Ученик првог разреда бањалучке Гимназије Даница Новаковић рекла је да ће се пријавити на такмичење за најбољу технолошку иновацију и да ће њен тим представити пројекат у вези са причом о граду чуда.

Учесник прошлогодишњег такмичења за најбољу иновацију Милан Крнојелац, који похађа трећи разред бањалучке Медицинске школе, рекао је да се кроз ово такмичење може научити како да се представи иновација, али и да се могу склопити нова пријатељства.

Ученица трећег разреда бањалучке Медицинске школе Андреја Милаковић, која је била тим лидер који је представио иновацију преклопне маске, а која је освојила треће мјесто у финалу најбоље технолошке иновације, нагласила је да је тим много научио када је ријеч о писању бизнис-плана.

У Републици Српској у претходних 11 година у такмичењу за најбољу технолошку иновацију учествовало је 273 тима у категоријама иновативних идеја, реализованих иновација и потенцијала, од којих се у категорији реализованих иновација такмичило 209 тимова.

Више информација о такмичењу може се наћи на сајту www.inovacija.org Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.