Sign In

доц. др Јелена Старчевић учествовала на радионици у оквиру ЕРАСМУС+ пројекта

Објављено:

​У Мостару је данас одржана радионица у оквиру ЕРАСМУС+ пројекта  под називом „Effective partnership for enhanced recognition - EPER", у организацији Центра за информисање и признавање докумената из области високог образовања БиХ на којој је као представник Министарства учествовала доц. др Јелена Старчевић.

Са представником Републике Србије у пројекту, директором Агенције за квалификације Републике Србије, проф. др Чаславом Мирковићем разговарано је о могућностима унапређења сарадње између Републике Српске и Републике Србије у области осигурања квалитета у високом образовању и аутоматског признавања квалификација као и о могућностима међусобног усклађивања звања у циљу веће проходности.

Пројектни партнери из Србије,  Хрватске,  Босне и Херцеговине, Црне Горе и Сјеверне Македоније су разматрали могућности за аутоматско признавање високошколских квалификација, а представници ЕQАР-а су представили нову базу података DEQAR (Database of External Quality Assurance Results) која служи као помоћни алат приликом признавања квалификација у европском простору високог образовања. Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.