Sign In

Министар Рајчевић разговарао са руководством Универзитета у Источном Сарајеву

Објављено:

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић истакао је да је Универзитет у Источном Сарајеву жила куцавица за народ у источном дијелу Српске, те да има изузетан значај за Владу Српске која ће наставити да му пружа подршку у даљем раду.

Рајчевић је након данашњег састанка са руководством Универзитета у Источном Сарајеву и ректором Стевом Пашалићем изјавио да је било ријечи о акутним проблемима са којима се ова високошколска установа сусреће, али и о побољшању стања у високом образовању, што укључује и овај универзитет, као и Универзитет у Бањој Луци.

- Простора за унапређење сигурно да има доста. Ресорно министарство је тренутно у фази сагледавања стања у високом образовању, а сигурно да ћемо убрзо изаћи са одређеним приједлозима како да се оно унаприједи - рекао је Рајчевић.

Рајчевић је навео да постоји неколико модалитета за рјешавање проблема студената који су уписани по старом програму, али није желио да говори о томе сада, већ након састанка са делегацијом студената овог универзитета.

- Постоји простор за договор и свакако да ће јавност бити обавијештена након тог састанка - навео је Рајчевић.

Он је додао да је питање студентског стандарда изузетно важно за Владу Републике Српске и министартсво на чијем је челу, те да је и данас разговарано о динамици и припреми радова за изградњу студенстког дома у Лукавици.

- Министарство ће учинити све да то убрза и да већ на прољеће студенти овог универзитета добију адекватан смјештај - истакао је Рајчевић.

Стево Пашалић, ректор Универзитета у Источном Сарајеву на којем се школује готово 10.000 студената на три циклуса студија, изразио је задовољство данашњом посјетом министра Рајчевића, оцијенивши то као добар потез.

- Наставни кадар је за сада задовољавајући, уз тенденцију даљег напредовања. У октобру смо запослили наших 25 најбољих студената за асистенте, што је најбољи пут ка даљем развоју Универзитета - истакао је Пашалић и додао да Универзитет има савремену опрему, прије свега захваљујући улагањима Владе Републике Српске.

- Наш циљ је задржати овдје што већи број студената са ових простора, али то зависи и од нас, односно од квалитета за који се ми боримо, да их што више привучемо на овај универзитет и сваки студент нам је јако битан - истакао је Пашалић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.