Sign In

Министар Рајчевић са руководством Универзитета у Бањој Луци: Трасирати пут за квалитетан развој

Објављено:

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић истакао је данас да ће се у оквиру реформе високог образовања у Српској и даље инсистирати на његовој интернационализацији, модернизацији и рационализацији.

Министар Рајчевић је, након  састанка са руководством Универзитета у Бањој Луци, рекао да се доношењем нових закона о високом образовању и обезбјеђивању квалитета у тој области стварају добри правни основи за наставак оперативних активности у реформском периоду.

Он је навео да је циљ да се конципира и трасира пут за квалитетан развој и интернационализацију високог образовања у Српској, са којег нико у будућности неће моћи да скрене.

- Остаје да академска заједница, ресорно министарство и Влада заједно раде на поспјешивању рјешења из наведених закона и да се иде напријед на плану реформе високог образовања - оцијенио је Рајчевић након састанка са руководством Универзитета у Бањалуци.

Ректор Универзитета у Бањој Луци Радослав Гајанин рекао је да је та образовна установа задовољна новим законима у високом образовању, који ће бити усвајани у наредном периоду.

- Важно је да се постепено пооштре критеријуми када је ријеч о изборима у звања, те да се инсистира на модернизацији и интернационализацији високошколских установа. Предвиђена је комерцијализација знања, односно да чланице Универзитета имају могућност пружања услуга на тржишту - рекао је Гајанин.

Он је додао да је новим законима предвиђено и подизање квалитета наставе и наставног процеса, те оцијенио одличном сарадњу Универзитета и ресорног министарства.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.