Sign In

Министар Рајчевић на Форуму иновација "Сарајево анлимитид 2019"

Објављено:

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић рекао је да ће Република Српска ићи у примјену концепта паметних градова, а њена динамика зависиће од финансијских фактора, али и саме динамике развоја система цјелокупне електорнске управе у Српској.

Учествујући на панелу "Путања паметних градова: е-управа - погодак или промашај?", у оквиру четвртог регионалног Форума иновација, технологије и предузетништва "Сарајево анлимитид 2019", министар Рајчевић је истакао да је концепт паметних градова пун је погодак.

- Паметне градове свакако имамо на уму и у оквиру визије коју имамо за развој Републике Српске до краја мандата ове Владе Српске - изјавио је Рајчевић.

Према његовим ријечима, путем развоја електронске управе, Министарство је предвидјело одређени дио активности у оквиру локалних заједница у Републици Српској.

- Концепт управљања градском структуром са једног мјеста од градске администрације, мјерењем одређених параметара живота у локалној заједници, свакако спада у цјелокупан концепт развоја и електронске управе у Српској и свега онога о чему ми говоримо као Министарство - нагласио је Рајчевић.

Он је навео да је Министарству концепт паметних градова посебно занимљив због сарадње која постоји са Савезом општина и градова Републике Српске, те додао да су општине и градови, у овом концепту успостављања система паметних градова, један од природних савезника и партнера.

Министар Рајчевић је нагласио да ће Министарство спроводити низ активности у том погледу, те додао да су данашњи панел и дискусија прилика да се добију нове информације о праксама упостављања концепта паметних градова у региону, али и у Европи, као и да се види гдје се Република Српска ту уклапа. Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.