Sign In

Други конкрус: Коначна ранг-листа студената II и III циклуса студија

Објављено:

Министарство науке и технологије Републике Српске, Фонд „Др Милан Јелић", објавило је данас (18.07. 2017. године) на својој интернет страници www.fondmilanjelic.org Коначну ранг-листу  студената  другог и трећег циклуса студија на универзитетима у Републици Српској, Босни и Херцеговини  и високошколским установама у иностранству за додјелу стипендија за текућу 2016/2017. акдемску годину.

Редовним студентима другог циклуса студија на домаћим и иностраним универзитетима, у овом конкурсном року, додијељено је седам стипендија од по 5.000,00 КМ и пет стипендија студентима трећег циклуса студија у износима од по 10.000,00 КМ.

На други конкурс за додјелу стипендија, који је објављен у мају 2017. године, пристигло је укупно 34  пријава студената II и III циклуса студија који нису остварили право на додјелу стипендије у првом конкурсном позиву у мјесецу новембру текуће академске године, од чега је 30 апликација задовољиле високе услове Конкурса.

Сви студенти који су се пријавили на конкурс за додјелу стипендија имали су право приговора на прелиминарну ранг-листу Комисији за додјелу стипендија из Фонда „Др Милан Јелић". Одговори по пристиглим приговорима, послати су студентима по објави Коначне ранг-листе а са студентима који су остварили право на додјелу стипендије у наредним данима биће потписани уговори о стипендирању.

Укупан стипендијски фонд за студенте II и III циклуса студија из Фонда „Др Милан Јелић" за академску 2016/2017. износи 190.000,00 КМ из којег је додијељено шеснаест стипендија студентима II, као и једанаест стипендија студентима III циклуса студија на домаћим и иностраним универзитетима, од чега чак четири студента II и III циклуса студија студирају на престижним универзитетима.

Наредни Конкурс за додјелу стипендија студентима биће објављен почетком наредне академске године.

 

Коначну ранг-листу студената по другом Конкурсу за академску 2016/2017. годину можете видјети овдје.

Напомена: Уколико имате проблем са учитавањем коначне ранг листе студената молимо Вас да идете на refresh странице или отворите страницу Фонда (www.fondmilanjelic.org) у новом претраживачу. Такође, Коначну ранг-листу студената можете преузети овдје:

Коначна ранг-листа студената II и III циклуса студија - мајски конкурс 2016/2017. година

Остварени резултати студената у науци, умјетности и иноваторству:

Листа бодованих резултата у науци, умјетности и иностранству - студенти II циклуса студија (мај 2016/2017)

Листа бодованих резултата у науци, умјетности и иностранству - студенти III циклуса студија (мај 2016/2017)

Релевантне правилнике на основу којих је вршена евалуација пристиглих пријава можете пронаћи овдје:

Правилник о додјели стипендија студентима другог и трећег циклуса студија на универзитетима у Републици Српској, Босни и Херцеговини и високошколским установама у иностранству

Томпсонова и Шангајска ранг листа иностраних универзитета за 2016/2017. академску годину

Табела еквивалентих оцјена

Ранг-листа категорисаних  националних научних часописа

Ранг-листа класификованих и категорисаних научних скупова у РС

Правилник о публиковању научних публикацијаПодијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.