Sign In

Министар Комић на конференцији „РЕДЕТЕ“

Објављено:

Министар науке и технологије Републике Српске Јасмин Комић отворио је данас Шесту међународну научну конференцију из области економског развоја и предузетништва "РЕДЕТЕ 2018", која је окупила више од 150 учесника из Европе и земаља региона.

Том приликом Комић је нагласио да је потребно што више радити на повезивању привреде и јавне управе, да би резултат тога био трансфер технологија, комерцијализација знања, те подизање нивоа иновативних активности.

- На тај начина стварамо боље услове у којима привреда послује и ради, али и доприносимо укупном развоју Републике Српске - рекао је Комић.

Он је још напоменуо да је бруто домаћи производ у Српској прошле године растао по стопи од 3,5 одсто у односу на 2016. годину, а повећао се и број запослених, док се број незапослених смањио.

- Према макроекономским показатељима, може се примијетити напредак у Републици Српској и да индустријска производња знатно расте – рекао је Комић.

 Декан Економског факултета Универзитета у Бањалуци Станко Станић рекао је да повећан број учесника конференције из године у годину показује да професори и истраживачи са европских универзитета цијене истраживачки рад бањалучког Универзитета.

- Осим тога, представници власти и ресорних министарстава у посљедње вријеме показују више интересовања за закључке са наших конференција, што указује на њихов значај - истакао је Станић.

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.