Sign In

Представљен пројекат „Jaчање институционалних капацитета за признавање квалификација у високом образовању“

Објављено:

У Министарству за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво данас је одржан састанак на којем је представљен TWINNING пројекат под називом „Jaчање институционалних капацитета за признавање квалификација у високом образовању".

Циљ пројекта је унапређење процедура признавања страних високошколских квалификација у Босни и Херцеговини у сврху приступа тржишту рада. У оквиру пројекта, планирана је активност израде базе података о признавању која ће омогућити повезивање свих надлежних органа у БиХ који се баве признавањем те превазилажење потешкоћа у овој области, размјену информација и њихову статистичку обраду од стране надлежних органа.

Пројекат је отпочео у октобру 2018. године, а завршава се у децембру 2019. године. Носилац пројекта је Министарство знаности и образовања Републике Хрватске у сарадњи са институцијама из Француске и Латвије.

Састанку су присуствовали помоћница министра за високо образовање, др Радмила Пејић, директор Агенције за акредитацију високошколских установа Републике Српске, др Биљана Војводић, начелник Одјељења за високошколске установе Санела Дојчиновић, секретар Комисије за информисање и признавање др Јелена Старчевић, те редовни професор Свеучилишта у Сплиту, Република Хрватска, Миле Џелалија – експерт на пројекту и помоћница директора Центра за информисање и признавање докумената из области високог образовања БиХ, Драгана Дилбер.

 



Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.