Sign In

Састанак представника Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске и Синдиката образовања, науке и културе

Објављено:

​Представници Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске и Синдиката образовања, науке и културе постигли су сагласност да у наредних 15 дана наставе разговоре о повећању плата за запослене у институцијама науке и високог образовања те о побољшању студентског стандарда у Српској.

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић нагласио је да је ово први у низу састанака на којем је разговарано о оквиру у вези са повећањем плата у области високог образовања и студентског стандарда.

Он је навео да је планирана измјена платних коефицијената тако да ће они који сада имају најнижа примања добити највеће повећање.

Рајчевић је истакао да пред ресорним министарством и социјалним партнерима предстоји још доста посла у виду анализе како да се што правичније расподијеле платни коефицијенти у овој области.

Он је изразио очекивање да би од 1. јануара идуће године требало да буду у примјени рјешења која буду у међувремену договорена са социјалним партнерима у овој области.

Предсједник Синдиката образовања, науке и културе Републике Српске Драган Гњатић рекао је новинарима да ће синдикат и координациони одбори високог образовања за универзитете у Бањалуци и Источном Сарајеву у наредном периоду преговарати са надлежним министарством и послодавцем како би добили најбоља рјешења у овој области.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.