Sign In

Министар Шеранић на панел дискусији о повезивању академске и пословне заједнице и институција у циљу економског развоја

Објављено:

У оквиру Треће конференције између Кине и земаља Централне и Источне Европе „Innovation and Cooperation & Sarajevo Unlimited 2018" која се одржава у Сарајеву од 5-7. новембра 2018. године, министар науке и технологије Републике Српске Ален Шеранић учествовао је данас у панел дискусији под називом „Triple Helix: Зашто је интеракција између академске заједнице, пословне заједнице и институција круцијална за развој економије".

- Ми смо скромна иноваторска заједница, али пракса је показала да мале средине гдје је присутна индустријска разноврсност имају потенцијал за раст. Ово се прије свега односи на сектор информационих технологија, металопрерађивачку индустрију и креативну економију (маркетинг, архитектура, умјетност и занатство, дизајн, иновације и др.) Сматрамо да постоји велики потенцијал у наведеним пољима, а ми сами треба да будемо агилнији и спремнији за промјене да бисмо били способни да пратимо глобалне трендове – рекао је министар Шеранић током излагања на данашњем панелу.

Он је истакао да је ова конференција добар примјер повезивања између различитих бранши и како њихов заједнички рад може да створи плодно тло за сарадњу путем размјене идеје и искуства.

Учесници и гости овогодишње конференције су представници НР Кине +16 земаља Централне и Источне Европе.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.