Sign In

Отворен научно-стручни скуп „Студенти у сусрет науци“

Објављено:

Помоћник министра за високо образовање Јелена Старчевић присуствовала је данас отварању научно-стручног скупа "Студенти у сусрет науци", који је прилика да се унаприједе научно-истраживачки рад студената у земљи и региону, али и промовише дух академске заједнице.

-Конференција никад није била организована у овако тешким и спрецифичним условима, али баш због тога никад није имала овако велику симболику. Она је знак да развој друштва, науке и образовања ништа не може зауставити и да је знање једини сигуран ресурс, једино богатство које посједује човјечанство - рекла је Старчевићева.

Он је нагласила да је циљ конференције „Студенти у сусрет науци" управо да младе људе усмјери ка науци и истраживању, новим знањима и технологијама.

Предсједник Организационог одбора овог скупа Ангелина Дулић рекла је да је циљ афирмација студената који се баве научним и истраживачким радом, кроз приказивање њихових достигнућа и могућности њихове примјене у пракси.

-Учесници ће на скупу имати прилику да представе своје радове, а њихов квалитет ће оцијенити комисија, коју чини наставно особље нашег Универзитета - рекла је Дулићева.

Ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин истакао је значај ове конференције, која подстиче научно-истраживачки рад студената, који своје прве кораке у области науке праве управо на овом догађају.

-Од 2008. године, када је организован први скуп, квалитет радова је значајно порастао, те нам је циљ и да у будућности наставимо у том правцу - рекао је Гајанин.

Организатор 13. научно-стручног скупа "Студенти у сусрет науци" је Студентски парламент Универзитета у Бањалуци, саорганизатор је бањалучки Универзитет, а покровитељ Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.