Sign In

Министар Рајчевић потписао уговоре са стипендистима Фонда "Др Милан Јелић"

Објављено:

​Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић потписао је данас уговоре са 17 најбољих стипендиста Фонда „Др Милан Јелић" другог и трећег циклуса студија за академску 2018/2019. годину, за шта је издвојено 120.000 КМ.

Министар Рајчевић је истакао да је са стипендистима разговарао о предстојећим процесима у високом образовању у Српској.

- Веома је важно што сам од најуспјешнијих студената чуо мишљење у ком смјеру би требало да се развија високо образовање у Републици Српској. Констатовали смо и да је Фонд `Др Милан Јелић` квалитетан систем стимулације за студенте у Српској, али и у иностранству" - рекао је Рајчевић.

Он је подсјетио да је од 2007. године за најбоље студенте издвојено 11 милиона КМ и истакао да је за студенте другог циклуса предвиђен једнократни износ од 5.000 КМ, а за студенте трећег циклуса 10.000 КМ.

Студент виолине на Музичком конзерваторијуму у Трсту Кристина Ивановић нагласила је да је од изузетног значаја што Република Српска води рачуна о најбољим студентима.

- Било какав новчани допринос значајан је за наставак школовања и унапређење знања - рекла је Ивановићева.

Студент политиколошких докторских студија Универзитета у Београду Рајко Петровић захвалио је Влади Српске што води рачуна о најуспјешнијим студентима и оцијенио да Република Српска предњачи у региону у додјели стипендија студентима.

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.