Sign In

Министар Срђан Рајчевић са студентима Универзитета из Бостона

Објављено:

​Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић разговарао је данас са студентима друштвених наука са „Northeastern University" из Бостона, који у оквиру програма „Balkans Dialogue of Civilizations"  проводе пет недјеља у БиХ и Србији.

- Студентима који су дошли на Балкан да би спознали историјску, политичку и сваку другу ситуацију, представили смо став Владе Српске о стању у Српској и БиХ. Презентовали смо им и оно што Влада Српске чини у контексту развоја Републике Српске и економије засноване на знању и дигиталним технологијама - рекао је министар Рајчевић.

Он је нагласио да су студенти учесници програма који се одржава низ година у оквиру њихове практичне наставе, те да су до сада посјетили Сарајево и Мостар.

- Министарство је дало свој политички осврт на стање у БиХ и на историјски контекст који је довео до модерне, дејтонске БиХ. Разговарали смо и о стању у БиХ и политичким тоновима који преовладавају у Српској и БиХ – додао је министар Рајчевић.

Студент са "Northeastern University" из Бостона Рејчл Филипс рекла је да је већ била у БиХ и да је у Сарајеву једну годину похађала средњу школу и додала да је тада посјетила Бањалуку.

- Бањалука је прелијеп град у којем смо упознали љубазне људе и заинтересована сам да научним нешто ново од Владе. Врло је важно да чујемо приче од локалних људи о стању у БиХ, без америчког мишљења - рекла је Филипсова.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.