Sign In

Помоћник министра за високо образовање на конференцији Студенти у сусрет науци

Објављено:

Помоћник министра за високо образовање Радмила Пејић присуствовала је 12. научно-стручној конференцији Студенти у сусрет науци, коју је организовао Студентски парламент Универзитета у Бањој Луци.

- Конференција окупља велики број студената-визионара који својим знањем мијењају академску заједницу и чине да она сваког дана буде богатија за неког новог младог истраживача. Посебно инспиришу млади људи који се баве научноистраживачким радом, чиме не само да изграђују себе, него позитивно утичу на развој друштва у цјелини – рекла је Пејићева.

Она је изразила увјерење да ће младим истрaживaчимa бити кoриснa искуствa истрaживaчa из других зeмaљa те да ће кoнтaкти oствaрeни нa oвoj кoнфeрeнциjи дoприниjeти рaзмjeни знaњa кoja ћe пoдстaћи инoвaтивнoст студената.

- Вјерујем да ће синeргиjа oбрaзoвaњa и истрaживaњa допринијети да се још више посветите научноистраживачком раду и у будућности дати велики допринос својој заједници - поручила је Пејићева.

Повезивање високог образовања са научноистраживачким радом је један од најважнијих стратешких циљева дефинисан Стратегијом развоја образовања за период 2016-2021 година. Једнако важан задатак је интернационализација високог образовања, јер интернационализација доприноси побољшању квалитета високог образовања, повећању мобилности студената и академског особља и запошљавању младих на глобалном тржишту рада. 

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.