Sign In

Промовисано такмичење за НТИ у Бањалуци

Објављено:

У Иновационом центру Бањалука данас је промовисано  11. по реду Такмичење за најбољу иновацију Републике Српске, а осим представника Министарства науке и технологије на презентацији су своја искуства изнијели чланови тимова прошлогошњих финалиста.

Помоћник министра науке и технологије РС Биљана Војводић рекла је да ово такмичење има велики значај у промовисању предузетничке климе у Републици Српској.

- Прошле године са 45 пријављених тимова, имали смо рекордан број пријављених иновација, као и полуфинале организовано у Београду - подсјетила је Војводићева.

Војводићева је навела да је фонд за награде на овоме такмичењу 35.000 КМ, као и прошле године, а биће додијељене и специјалне награде за најуспјешнији студентски и средњошколски тим.

Тимови се са идејама могу пријавити до 20. априла, након чега слиједе рецензије, а у међувремену ће бити организовани тренинзи за иноваторе о томе како да своју идеју комерцијализују.

Татјана Васић, представница "Склопитојс тима", који је на прошлогодишњем такмичењу за најбољу иновацију освојио друго мјесто са идејом за креирање едукативних играчака за дјецу, каже да је ово прилика да млади представе, али и усаврше своје идеје.

- Такмичење нам је много помогло да реализујемо идеју, али и да остваримо познанства која су нам помогла у пласману производа - каже Татјана.

 Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.