Sign In

Тим "Хепоб" побједник такмичења за најбољу технолошку иновацију у Српској

Објављено:

Тим "Хепоб" из Градишке побједник је овогодишњег такмичења за најбољу технолошку иновацију, које је у петак одржано у Источном Сарајеву.

Тим "Хепоб" представио се са истоименом иновацијом која подразумијева хидроелектрични прекидач бојлера за загријавање воде, док је друго мјесто заузео тим "Несаломиви" са иновацијом - флексибилни носач рекламе.

Треће мјесто заузео је "КАМ тим" са производом који је сачињен од преклопне маске за мобилни телефон са спремником за таблете и алармном апликацијом за мобилни телефон.

Министар науке и технологије Јасмин Комић је напоменуо да су у финалу учествовали тимови из Бањалуке, Градишке и Теслића.

- Имали смо полуфинале у Бијељини у које је прошло 11, а финалу учествовало је шест тимова. Такмичење за најбољу технолошку иновацију је пун погодак. У протеклих 11 година имали смо више од 1.000 такмичара и подијелили више од 70 награда. Резултат такмичења, које је почело прије 13 година у Србији и 11 година у Републици Српској, основано више од 10 фирми те остварен респектабилан број запослених. Надам се да ћемо такмичење за најбољу иновацију наставити и идућих година, јер остварује оно што је наш циљ – рекао је Комић.

Четврто мјесто на такмичењу за најбољу технолошку иновацију заузео је тим „Еко плант" са иновацијом пелетирано и гранулирано стајско гнојиво са зеолитом и добрим бактеријама бацилус субтилис, пето мјесто тим "Медни нектар" са иновацијом раздвајач воска од меда, а шесто тим "А2 аронија" са иновацијом ликер од ароније.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.