Sign In

Потписани уговори са стипендистима Фонда „Др Милан Јелић“

Објављено:

Министар науке и технологије Републике Српске Јасмин Комић потписао је данас уговоре са стипендистима Фонда "Др Милан Јелић" за академску 2017/2018. годину, за шта је предвиђено 750.000 КМ.

- Ове академске године биће додијељено 129 стипендија студентима првог циклуса студија, од чега 77 студентима на домаћим универзитетима и 52 на иностраним универзитетима. Поред тога, биће додијељено и седам стипендија студентима другог циклуса студија и пет стипендија студентима трећег циклуса студија - истакао је Комићи додао да ове академске године 12 студената свих циклуса студија студира на најпрестижнијим свјетским универзитетима.

Стипендисти првог, другог и трећег циклуса студија за текућу академску годину објавили су 83 научна и стручна рада, а до сада око 1.161 рад.

Докторанд археологије на Универзитету "Приморска" у Словенији Александар Јашаревић рекао је да су ресорно министарство и Фонд препознали труд који улаже у даљи научни рад.

Студент шесте године Медицинског факултета у Београду Владимир Бероња је изјавио да му стипендија многи значи и да је она јасан показатељ да се у друштву, упркос тешкој економској ситуацији, цијене рад, труд, знање и одрицање.

Од настанка идеје о додјељивању стипендија „Др Милан Јелић" (2007. године), студентима првог, другог и трећег циклуса студија из Републике Српске на домаћим и иностраним универзитетима из Фонда је додијељено укупно 2.036 годишњих стипендија у износу који премашује 9.92 милиона КМ.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.