Sign In

Министар Срђан Рајчевић: Креирати дугорочну визију високог образовања

Објављено:

​Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић истакао је да ће у наредних годину дана Министарство креирати визију високог образовања која ће бити релевантна и за наредних 20 година.

Рајчевић је појаснио да ће ова визија поставити чврсте темеље засноване на принципима као што су интернационализација јавних високошколских установа, побољшање студентског стандарда и опремљености, те повећање научне продуктивности.

Он је након састанка са ректором Универзитета у Бањалуци Радославом Гајанином рекао да ће Министарство помно пратити све што је актуелно у раду Универзитета и сагледати цјелокупну проблематику са којом се суочава.

- Очекује нас доста посла у овом ресору - оцијенио је Рајчевић.

Рајчевић је, говорећи о проблему студената који су уписани по старом програму, рекао да ти студенти неће бити остављени на цједилу или на било који начин оштећени, те да ће проблем бити ријешен.

Он је рекао и да све јавне високошколске установе и даље остају на буџетском финансирању.

Ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин рекао је да је са Рајчевићем разговарао о активностима које се спроводе на Универзитету, његовом статусу, побољшању студентског стандарда, научноистраживачкој продуктивности, међународној сарадњи и пројектима.

- Пред нама је низ активности у сљедећој години како бисмо побољшали стање на Универзитету - рекао је Гајанин.

Према његовим ријечима, на састанку су разговарали и о реконструкцији павиљона један, те о могућој што скоријој реконструкцији павиљина три, чиме би обезбиједили оптималан смјештај студентима.

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.